ΚΥΠΡΟΣ: Η απαγωγή των ψαράδων  - Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

ΚΥΠΡΟΣ: Η απαγωγή των ψαράδων  - Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

Το πλήρωμα ε/κ ψαροκάικου συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές σήμερα το πρωί της Παρασκευής 21/09 σε διεθνή ύδατα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο  ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας "Τα Ψαροκάικα", με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, το ψαροκάικο "Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα", βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρισκόταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά, η τράτα της εταιρείας με την ονομασία "Μπουμπουλίνα".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE